Кнайпа "Пструг Хліб та Вино"

Черговий креативний ресторан у Львові на площі Арсенальній, біля музею "Арсенал". Вхід в ресторан прикрашає величезний годинник - сивлор Ратуші. Заклад займає два поверхи львівської старовинної будівлі. Всередині кожен може пограти на сурме - це міський аналог карпатської трембіти.

Ця кнайпа містить таку собі легенду. Заснували ресторан міський сурмач Місько Пструг (сурма - це духовий музичний інструмент) і Петро Братванка, львівський годинникар. Обоє працювали у ратуші, та у ХІХ ст. впала башта ратуші, і от біда — обоє залишилися без роботи. Кожен з них, щоб трохи підзаробити, почали займатися улюбленою справою: Місько — розводити форель, а Петро — пекти хліб. Заклад розділений на дві частини, одна ніби Міська, а інша Петра.

Пструг - старовинна карпатська назва форелі. Ресторан спеціалізується на запеченої форелі за старими карпатськими рецептами. Свій свіжоспечений хліб з мазанками. Крім цього, в меню два види салатів і суп дня (кожен день різний). З напоїв - глітвейн, сік, вода, чай.

Фото: Artem Zubkevich

Поділитися з друзями